09.21.

XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

PB2Company Breakout

21:30 | Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház

FIGYELEM! AZ ELŐADÁS 18 ÉVEN ALULIAKNAK NEM AJÁNLOTT! 

Az előzetes információtól eltérően az előadás helyszíne a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza!
 

A professzionális pécsi táncművészekből álló PB2Company kortárs, aktuális társadalmi problémákra reflektáló projektjeivel, koreográfiáival kíván betörni Pécs és a régió táncéletébe. BREAKOUT című bemutatkozó egyfelvonásos koreográfiában és az alkotói folyamat során az alkotók és az előadók művészi elképzeléseiket szabadon megvalósítva, kötöttségek nélkül teljesedhetnek ki, szabadon kísérleteznek új, akár kissé meghökkentő táncnyelvvel, vizualitással, zenével, gondolatisággal. A projektben alkotó művészek egymást inspirálják azzal a céllal, hogy komfortzónájukból kimozdulva hozzanak létre egy előremutató, fontos előadást.

"Bárhova nézünk, történeteket látunk. Még akkor is, ha csak a részletét látjuk. Tudjuk, van valahol egy eleje, és lesz valamikor egy vége. De a változás lehetősége mindig, minden találkozásban benne van. A kérdés az, hogy élünk-e vele, vagy fel sem ismerjük... A Breakout történetében 5 ember kap lehetőséget arra, hogy életük megváltozzon, kitörhessenek mindabból, amibe lassan beleőrülnek. Rajtuk múlik..."

Előadják: Frank Edina, Karin Iwata, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Szabó Márton

Zene: montázs
Látvány: Vincze Balázs
Fény: Farkas Gyula
Koreográfusok: Frank Edina, Karin Iwata, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Szabó Márton
Rendező: Tucker András

Mindannyiunk vágya kitörni a szabályok fogságából. Vágyunk a szabadságra, a korlátok nélküliségre. Elemi szükségünk van az emberi kontaktusra, az érintésre, és arra, hogy mi is érinthessünk. Hatalmas a feszültség az emberekben, ha korlátozva vannak, sokakon eluralkodik a félelem. Ez azonnal egy másik lelkiállapotba sodorja őket. Ennek az állapotnak a feloldását keressük a koreográfiai folyamat során. Vajon hogyan tudunk kitörni a félelmeink rabságából? Mit jelent ez a felfokozott helyzet egy táncművész számára?

Az előadás megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


A részvétel ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.