09.20.

XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

TREZORMOZI FrenÁk Társulat: W_ALL

15:00 | Trezor Rendezvényház

Új arcok, új energiák, ahol az eltérő társadalmi, kulturális és szociális hátterű előadó-művészek alkotói munkái egyéni művészi elgondolásaik mentén, fragmantenként épülnek egymásba, a rubik kocka elve szerint. A falakat átjárva fogalmaz tizenegy művész a társadalmi közönyre, a másságra vagy éppen egy új perspektívára rámutatva.  A W_all vizsgálja a mai aktuális feszült világot, mégsem egy kórképet rajzol direkt módon, hanem egy asszociatív, gondolkodásra serkentő, színes univerzumot tár fel, melyben minduntalan a józan emberi gondolkodás magját kutatja. 

Az előadás ehhez eszközként tudatosan használ fel klisészerű képeket, filmszerű bevillanásokat, sport-utalásokat egyfajta progresszív cinema-koreográfiai síkra húzva a különböző részeket. Miközben a falak által megidézett történelmi örökség indirekt módon jelenik meg, a konkrét idézetektől emelkedve az előadás az ezek mögött működő emberi, lelki folyamatokban rejlő azonosságra fókuszál.  

A falra utaló szcenográfia különböző módon alakul át és jelenik meg a színpadon – az absztrakt színpadkép képes érzékeltetni a falak által teremtett érzetek komplexitását, egyéni és közösségi szinten megélt valóságokat festve, melyek Gilles Deleuze fragmantjaihoz hasonlóan krisztályszerűen épülnek egymásból egymásba: a falak megnyílnak vagy épp maguk alá temetnek, miközben a falon keletkező repedéseken átszűrődő fényben újra meg újra felsejlik a remény.

Előadók és koreográfusok:
Deák Zoltán, Anibal dos Santos, Esterházy Fanni, Benjamin R. Jarrett, Kónya Tamás, Lőrincz Emma, Eoin Mac Donncha, Maurer Milán, Mázló Tímea, Polgár Emília

Zene: Gryllus Ábris, Farkas Miklós
Hang: Hajas Attila
Fény: Marton János
Alpintechnika: Zoltai György, Lengyel László
Koreográfus asszisztens: Maurer Milán
Koreográfia & koncepció: Frenák Pál

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió, a FrenÁk Társulat és a Trafó közös produkciója

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyek száma korlátozott.
Előzetes regisztráció 2021. szeptember 16-ig: info@pecsibalett.hu