09.14.

Pécsi Balett Rómeó és Júlia

19:00 | Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház

Jegyvásárlás

Balett két részben
Az előadás időtartama 2×35 perc.

Bemutató | A XII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása

Örök érvényű gondolatok és emberi viszonyok, az érzelmek legszélesebb skálája, legnagyobb amplitúdói jelennek meg Rómeó és Júlia igaz szerelmének tragikus, egyúttal felemelő történetében. A fellobbanó kamaszszerelem, mely katartikus véget ér, megszólít, tükröt tart és önértékelésre késztet. Mértékletességre és önfegyelemre, egymás elfogadására és a gyűlölet kioltására tanít. Előadásunk a kulturált ember oktalan viszálykodásának, a másik szinte ösztönös elutasításának indokait keresi. Vajon valódi megbékélést hoz a két fiatal halála? Kibékíthető a kibékíthetetlen?

Vincze Balázs szenvedélyes és dinamikus táncnyelve kelti új életre William Shakespeare szerelmespárjának meséjét. A különleges látványvilágról Cziegler Balázs díszlettervező és Kiss Julcsi jelmeztervező kreatív fantáziája gondoskodik majd. A társulat alapfilozófiája – egyúttal sikereinek kiemelendő alkotóeleme –, hogy a koreográfiák a nagy klasszikusok mellett főként kortárs zeneszerzők műveire készülnek. A Rómeó és Júlia eredeti zenéjét - klasszikus inspirációkra - Riederauer Richárd írja. Az innováció és hagyománytisztelet jegyében továbbra is az a célunk, hogy megérintsük a nézők szívét és elgondolkodtassunk.

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Dramaturg: Böhm György, Uhrik Teodóra
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Társkoreográfus, asszisztens: Molnár Zsolt
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs

Táncolják
Rómeó: Matola Dávid
Júlia: Karin Iwata
Capuletné: Szécsi Theodóra
Montague-né: Nagy Írisz
Mercutio: Molnár Zsolt
Benvolio: Walter Macchiaroli
Lőrinc barát: Koncz Péter
Tybalt: Szabó Márton
Páris: Varga Máté
Júlia dajkája: Kócsy Mónika / Ujvári Katalin
Nők a két házból: Frank Edina, Kaiser Fruzsina, Olivia Van Niekerk

A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

    

Budapesti bemutató: 2018. október 2. Müpa Budapest, Fesztivál Színház - a Nemzeti Táncszínház szervezésében